De meest voorkomende vragen en antwoorden
Is jullie vlees biologisch- of scharrelvlees ?
Nee, ons vlees is duurzaam geproduceerd. De dieren krijgen
geen biologisch voer, maar regionaal voer. Dit zorgt voor duurzaam en lekker rundvlees.
Waar komt het vlees vandaan ?
Het vlees komt van gecertificeerde, Hollandse boeren,
die werken volgens de voorwaarden van de stichting Keten Duurzaam Rundvlees.
Krijgen de dieren antibiotica toegediend ?
Na constatering van de ziekte door een dierenarts, krijgt het zieke dier uiteraard
antibiotica. Dit wordt per dier bijgehouden. Preventief wordt het niet gebruikt
Wordt alles goed gecontroleerd ?
Ja, de boerderijen, slachterijen, grossiers en slagerijen worden allemaal door een
onafhankelijke controle instantie gecontroleerd.
Wat houdt de keten in ?
De keten is de samenwerking tussen de boeren, slachterijen, grossiers en slagers.
Hierdoor weet uw slager altijd de herkomst van het vlees en kan hij u vertellen hoe de runderen geleefd hebben.
Zijn castratie en brandmerken verboden ?
Ja, absoluut en hierop wordt streng gecontroleerd.
Is een keizersnede toegestaan ?
Ja, als het voor het kalf en de koe beter is. Dit wordt door een gecertificeerde dierenarts of veeverloskundige vastgesteld en uitgevoerd.