De meest voorkomende vragen en antwoorden

Is jullie vlees biologisch- of scharrelvlees ?

Nee, ons vlees is duurzaam geproduceerd. De dieren krijgen
geen biologisch voer, maar regionaal voer. Dit zorgt voor duurzaam en lekker rundvlees.

Waar komt het vlees vandaan ?

Het vlees komt van gecertificeerde, Hollandse boeren,
die werken volgens de voorwaarden van de stichting Keten Duurzaam Rundvlees.

Krijgen de dieren antibiotica toegediend ?

Na constatering van de ziekte door een dierenarts, krijgt het zieke dier uiteraard
antibiotica. Dit wordt per dier bijgehouden. Preventief wordt het niet gebruikt

Wordt alles goed gecontroleerd ?

Ja, de boerderijen, slachterijen, grossiers en slagerijen worden allemaal door een
onafhankelijke controle instantie gecontroleerd.

Wat houdt de keten in ?

De keten is de samenwerking tussen de boeren, slachterijen, grossiers en slagers.
Hierdoor weet uw slager altijd de herkomst van het vlees en kan hij u vertellen hoe de runderen geleefd hebben.

Zijn castratie en brandmerken verboden ?

Ja, absoluut en hierop wordt streng gecontroleerd.

Is een keizersnede toegestaan ?

Ja, als het voor het kalf en de koe beter is. Dit wordt door een gecertificeerde dierenarts of veeverloskundige vastgesteld en uitgevoerd.